PONT DELS MOROS

Image

Si ens dirigim cap a Otos per la carretera CV-615, a mig quilòmetre de Beniatjar podrem veure a mà dreta uns grans pins d’una bellesa singular (actualmente en queden dos). El camí que naix d’aquests arbres ens porta fins al pont.

El pont dels Moros presenta un arc de mig punt, construït amb pedra irregular i argamassa. Té una alçària aproximada de quatre metres i tot indica que es tractava d’un pas per a salvar el barranc de la punta, entre el Castell de Carbonera i la Beniaia (antic poblament àrab -alqueria- o aldea ara desapareguda).

El pont dels Moros és un lloc molt estimat i benvolgut pels veïns i veïnes de Beniatjar. La darrera dècada es va dur a terme un projecte de restauració que ha evitat el progressiu deteriorament en què es trobava aquesta emblemàtica construcció de Beniatjar.

Forma part de les tradicions dels veïns de Beniatjar acudir a aquest lloc durant la Pasqua per a menjar-se la mona, i aquest agradable lloc al peu del Benicadell sempre es troba ple de gent que acudeix a gaudir d’una bona estona a l’ombra de les oliveres centenàries que es troben en el paratge i a escoltar el pas de l’aigua entre les pedres.